Búvárorvosi vizsgálat SSI oktatók és rekreációs búvárok részére - Szeged

Magunkról

Dózsa Károly (Csuhy)

Dózsa Károly (Csuhy)

2001-ben kezdtem el búvárkodni, amely azóta központi szerepet játszik az életemben. Szabadidőmet, ha csak tehetem, a természetben töltöm, de az elsődleges mindig a merülés, amely számomra egyet jelent a felfedezéssel, a kalanddal, és a súlytalanság teljes nyugalmával és a természet ősenergiáinak közvetlen közelségével.

A Vörös-tengeren dolgoztam 5 évig, s a több mint 2200 mélybe merülés során rengeteg nagyon hasznos tapasztalatot szereztem. Búvároktatói minősítésem rávilágított arra, hogy azt az élményt, s érzelmet, amit a búvárkodás, a vízi világ felfedezése, a természet-közeliség nyújt, érdemes másokkal is megismertetni.

Jockers Alexia (Cápafog)

Jockers Alexia (Cápafog)

Egészen kisgyermekkorom óta szeretem a víz közelségét, talán ennek köszönhető, hogy viszonylag fiatal korom (16 év) ellenére több mint 150-szer merültem a mélybe és vitorlás vizsgával is rendelkezem. Körülbelül négy éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy elsajátítom a búvárkodás fortélyait. Akkor még nem sejtettem, hogy életem egyik nagyon fontos részévé fog válni. 2006-ban először adódott lehetőség palackos merülésre, ekkor tettem le a PADI alapfokú tanfolyamát. Szinte megbabonázott a tengerek titokzatos és magával ragadó élővilága. 2007-ben letettem az SSI haladó tanfolyamát, azóta próbálok felfelé lépegetni a búvártudás lépcsőfokain. Fanatikus búvárként minden szabadidőmet víz közelébe szervezem, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a víz alatt és részesévé válhassak ennek a titokzatos, elkápráztató tengeri világnak.

Kapcsos Károly

Kapcsos Károly

Budapesten születtem, jelenleg vállalkozóként dolgozom. A sport gyerekkorom óta meghatározó szerepet játszott az életemben, az atlétikától az úszásig a kézilabdán át, mindent kipróbáltam, amit csak lehetett. A búvárkodással 2006 nyarán ismerkedtem meg egy egyiptomi nyaralás alkalmával. A Vörös-tenger víz alatti világa annyira lenyűgözött, hogy visszatérésem után azonnal búvár vizsgát tettem, és azóta is minden lehetséges alkalmat megragadok a merülésre. Szeretném ezeket a fantasztikus búvár kalandokat, élményeket és tapasztalatokat minél több emberrel megismertetni.

Szatmári Zoltán

Szatmári Zoltán

Kissrác korom óta vonz az egészséges életmód, a mozgás és a sport. Ezért is lettem testnevelő tanár. A víz alatti világhoz mindig is különleges vonzódást éreztem. Meghatározó élményt jelentett számomra Jacques Cousteau kapitány a búvárkodásról és az óceánokról, tengerekről forgatott filmjei. Kicsit később már saját bőrömön éreztem, nemcsak a tengerek és óceánok sós vizét, hanem ezek különleges, semmi máshoz sem hasonlítható világát. Legcsodálatosabb élményem közé tartoznak az egyiptomi Vörös-tenger és az ausztrál Nagy Korallzátony, ahol óriásteknősökkel úsztam együtt. A búvárkodás és a víz alatti birodalom megnyugtat, és olyan élményhez juttat, mint semmi más.

Németh István (Némó)

Németh István (Némó)

Még 1991-ben ismerkedtem meg a búvárkodással a Honvédségnél. Életem meghatározó része a sport! Nagyon szeretek merülni, hiszem, hogy az ember lét eleme a víz. Úgy gondolom, hogy nem véletlenül vagyunk az anyaméhben is magzatvízben. A magzatvíz táplálja és védi a magzatot, mintegy kipárnázza a helyét, elősegítve ezzel az izmok és a csontok fejlődését, és védi a kiszáradástól. És az emberi test 60-70 százalékát a víz alkotja. Szerintem terápiás foglalkozásként kéne terjeszteni. :-) Egy teljesen más világ, tiszteletre és alázatra tanít! ;-)